G suite for education

En milstolpe och en öppen skattkista!

Skattkarta i molnetIdéer växer fram.

Sjöbo kommuns IT-satsning inleddes för flera år sedan, fantastiskt många engagerade, skickliga pedagoger har med sina IT-projekt byggt upp en stabil grund. Nytt blir gammalt. Likvärdigheten vad gällde IT-verktyg i kommunen behövde stärkas. En process i sig.

 

För drygt ett år sedan var vi i IKTeket på BETT-mässan i London. Här hade Google en enorm monter! För oss var det då förbjuden mark, vi hade redan diskuterat med kommunens IT-chef och inte hittat någon lösning på “det här med molntjänster” i skolan…

 

Ett par månader senare godkände datainspektionen Simrishamns avtal med Google! Vi såg en ljusning. Under SETT-mässan 2015, vilken vi besökte tillsammans med vår förvaltningschef Richard tog vi inriktningen att vi skulle nyttja Google Apps For Education i Sjöbo. På den vägen är det…

 

Under många månader har vi letat oss fram, vi har följt kartan många andra kommuner har erfarit fram. Det har varit en lärorik resa, med genvägar, senvägar, uppförsbackar, sköna nerförsåk och fokuserat arbete! Ett arbete som lett oss dit vi är idag, i samarbete med många, personal på skolorna, IT-avdelningen, Evry, våra chefer.

 

treasure-chest-619868_1920Nu har vi nått X på kartan! Här finns en skatt, en del av den nämns Google Apps For Education och god tillgång till IT-verktyg (däribland Chromebook till eleverna i år 7-9).

 

Vi har delat med oss av våra kunskaper om skatten. Kistan är öppnad! En skattkista fylld av möjligheter för att förstärka lärandet för våra elever. Vi uppmuntrar och utmanar er alla att ta vara på skatten, välj och vraka bland alla juveler! Ta fram en i taget… Håll fokus på elevernas lärande och nyttja alla de möjligheter som nu är inom räckhåll.

 

Det är torsdag middag och jag sitter här på IKTeket med en känsla av lugn. Nu har alla elever i 7-9, i hela kommunen fått tillgång till sina Chromebooks! Alla deras lärare är igång, på ett eller annat sätt! En milstolpe väl värd att fira!

 

Ett stort tack till alla er som är med på vårt äventyr!

 

Den digitala resan fortsätter, det ska ni inte tvivla på. Vi i IKTeket fortsätter utbilda, handleda, stötta på alla sätt och vis. Likaså lär vi komma med nya påhitt som utvecklar skolan i Sjöbo vidare…
Men nu firar vi framgång! Idag är en skön dag!

/Malin

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.