IT-projekt

IT-projekt i kommunen, skolår 4-9

Jag blir så glad när jag träffar och lyssnar på så många engagerade, nyfikna och intresserade pedagoger! Det finns gott om dem i Sjöbo…

IT-projektare

I dag har jag fått träffa IT-intresserade pedagoger från Sjöbos skolor som arbetar med elever i skolår 4-9. Gemensamt för dem alla är att de har ansökt och fått beviljat IT-projekt. Utifrån en pedagogisk tanke har de ansökt om datorer eller datorplattor till sin verksamhet. De har idag delat med sig av sina erfarenheter, glädje, klurigheter och framförallt vinster. iPad verkar vara mest populärt, bloggarna är många och kreativt använda, dokumentation, filmer och ljudinspelningar som bedömningsunderlag, animerad film med lego och lera, lärande filmer både av elever och för elever, geocaching, flippat klassrum, nyhetsdiskussioner, skrivprojekt, Minecraft i undervisningen, appar för olika ämnen -mycket matematik men även engelska och andraspråk… har säkert glömt något Bra jobbat alla!!!

För min egen del började min ”att-göra lista” förlängas, jag behöver inte oroa mig för att gå sysslolös Nu blir det till att sammanställa mina anteckningar.

Är du pedagog i Sjöbo kommun? Vill du också arbeta mer med IT i skolan i Sjöbo? Formulera en idé, ett projekt och ansök du också… På sista sidan i vår IT-projektplan finns en ansökningsblankett!

Kommentera

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.